Okura House

Website

Designed for a sensitive ridge in rolling countryside, this house was depressed three metres into the existing ridgeline to minimise impact on the sea views from the neighbouring sites.

Two separate buildings, linked by screens and lightweight roof, define the entry and pool area and help minimise the overall visual bulk. The main living wing has a central section of concrete walls and earth roof to replicate the original ridge when viewed from afar. From this ‘grounded’ element radiate the floating roof over the living areas, and a separate bedroom wing which cantilevers dramatically over the falling land.

PHOTOGRAPHY BY: Ewen Cafe

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Bossley Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Okura House

Designed for a sensitive ridge in rolling countryside, this house was depressed three metres into the existing ridgeline to minimise impact on the sea views from the neighbouring sites.

Two separate buildings, linked by screens and lightweight roof, define the entry and pool area and help minimise the overall visual bulk. The main living wing has a central section of concrete walls and earth roof to replicate the original ridge when viewed from afar. From this ‘grounded’ element radiate the floating roof over the living areas, and a separate bedroom wing which cantilevers dramatically over the falling land.

PHOTOGRAPHY BY: Ewen Cafe

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Bossley Architects

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Okura House

Designed for a sensitive ridge in rolling countryside, this house was depressed three metres into the existing ridgeline to minimise impact on the sea views from the neighbouring sites.

Two separate buildings, linked by screens and lightweight roof, define the entry and pool area and help minimise the overall visual bulk. The main living wing has a central section of concrete walls and earth roof to replicate the original ridge when viewed from afar. From this ‘grounded’ element radiate the floating roof over the living areas, and a separate bedroom wing which cantilevers dramatically over the falling land.

PHOTOGRAPHY BY: Ewen Cafe

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging
Full screen