Wintle Street, Mangawhai - Wingate Architects | ArchiPro

Wintle Street, Mangawhai

This coastal site has been owned by the family for the past 100 years, and it is their wish to keep it in the family for the foreseeable future. The house rests on a narrow parcel of land that runs parallel to the sea and beach, looking out towards the Mokohinau Islands.

The house sits low and is single level stepping down to meet the natural contours, minimising its bulk on the ridgeline as well as the wind loading. The intention was to place the house on the site without too much disruption. The materials and finishes are durable and relatively maintenance free due to the harsh coastal environment, and upon entering the house one is greeted by the stunning view. The living space is the internal viewing space were you can spend literally hours looking across the water and up and down the coast.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

All
Projects
Products
Professionals
Articles

This coastal site has been owned by the family for the past 100 years, and it is their wish to keep it in the family for the foreseeable future. The house rests on a narrow parcel of land that runs parallel to the sea and beach, looking out towards the Mokohinau Islands.

The house sits low and is single level stepping down to meet the natural contours, minimising its bulk on the ridgeline as well as the wind loading. The intention was to place the house on the site without too much disruption. The materials and finishes are durable and relatively maintenance free due to the harsh coastal environment, and upon entering the house one is greeted by the stunning view. The living space is the internal viewing space were you can spend literally hours looking across the water and up and down the coast.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project

All
Projects
Products
Professionals
Articles

This coastal site has been owned by the family for the past 100 years, and it is their wish to keep it in the family for the foreseeable future. The house rests on a narrow parcel of land that runs parallel to the sea and beach, looking out towards the Mokohinau Islands.

The house sits low and is single level stepping down to meet the natural contours, minimising its bulk on the ridgeline as well as the wind loading. The intention was to place the house on the site without too much disruption. The materials and finishes are durable and relatively maintenance free due to the harsh coastal environment, and upon entering the house one is greeted by the stunning view. The living space is the internal viewing space were you can spend literally hours looking across the water and up and down the coast.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Professionals used on this project