Black on White

Website

Type & GFA – Residential, 413m²
Year completed - 2015

The building presents a set of concerns to do with light & shade, solid & void. These are followed through into the material selection including recycled brick & blackened timber. The building form differentiates spatial conditions on site.

Arriving at the end of a long driveway, the journey has only just begun. A home sits coolly, waiting to be admired.

The perfect lines of the black stained cedar garages merge seamlessly with the rest of the exterior, to striking effect against a white brick-clad wall.

A bold pivoting door swings back to reveal an extension of the white wall coursing through the hallway to the gallery. Before you slide back the signature barn door and set foot inside “the loft”, it might pay to inhale deeply – the light-filled open-plan living space with 5m-high glass walls is breath-taking. Enviable views look over a golfing green to the Waikato River. Each space in this four-bed, three-bathroom home enjoys its share of the sweeping vista. In the kitchen, stainless steel countertops add an unexpected industrial elegance. Indoor-outdoor flow through moving walls provides a warm welcome and sense of informality not often associated with state-of-the art living.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Noel Jessop Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Black on White

Type & GFA – Residential, 413m²
Year completed - 2015

The building presents a set of concerns to do with light & shade, solid & void. These are followed through into the material selection including recycled brick & blackened timber. The building form differentiates spatial conditions on site.

Arriving at the end of a long driveway, the journey has only just begun. A home sits coolly, waiting to be admired.

The perfect lines of the black stained cedar garages merge seamlessly with the rest of the exterior, to striking effect against a white brick-clad wall.

A bold pivoting door swings back to reveal an extension of the white wall coursing through the hallway to the gallery. Before you slide back the signature barn door and set foot inside “the loft”, it might pay to inhale deeply – the light-filled open-plan living space with 5m-high glass walls is breath-taking. Enviable views look over a golfing green to the Waikato River. Each space in this four-bed, three-bathroom home enjoys its share of the sweeping vista. In the kitchen, stainless steel countertops add an unexpected industrial elegance. Indoor-outdoor flow through moving walls provides a warm welcome and sense of informality not often associated with state-of-the art living.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details

Products in this project

Professionals used on this project

Also from Noel Jessop Architecture

Show more categories!
Done tagging
Full screen

Black on White

Type & GFA – Residential, 413m²
Year completed - 2015

The building presents a set of concerns to do with light & shade, solid & void. These are followed through into the material selection including recycled brick & blackened timber. The building form differentiates spatial conditions on site.

Arriving at the end of a long driveway, the journey has only just begun. A home sits coolly, waiting to be admired.

The perfect lines of the black stained cedar garages merge seamlessly with the rest of the exterior, to striking effect against a white brick-clad wall.

A bold pivoting door swings back to reveal an extension of the white wall coursing through the hallway to the gallery. Before you slide back the signature barn door and set foot inside “the loft”, it might pay to inhale deeply – the light-filled open-plan living space with 5m-high glass walls is breath-taking. Enviable views look over a golfing green to the Waikato River. Each space in this four-bed, three-bathroom home enjoys its share of the sweeping vista. In the kitchen, stainless steel countertops add an unexpected industrial elegance. Indoor-outdoor flow through moving walls provides a warm welcome and sense of informality not often associated with state-of-the art living.

Visit professional's website
Enquire about the process / fees
Contact details
Done tagging
Full screen